Stange menighet
 Stange sokn i Den norske Kirke

"Lys Våken" i Stange Kirke 27.-28. november 2010

Stange menighet inviterte 11 åringer til en overnatting i Stange kirke fra lørdag til søndag. Dette er et ledd i trosopplæringsprosjektet Lys Våken.

Hele 19 barn ville være med. Dessuten deltok 3 konfir­manter, 2 konfirmantledere, og 4 voksne. Vi møttes i presteboligen lørdag kveld. Etter noen ”bli-kjent leker”, spiste vi pizza og koste oss før turen gikk ut i mørket og kulden. Vi delte oss inn i 4 grupper og kledde på oss godt med klær og hodelykter for å lete etter reflekser som hang på trærne. Turen gikk fra presteboligen og inn i kirka hvor oppgaven var å bli bedre kjent med kirkerommet. Her fikk vi hjelp av Frede Mandt Fjågesund. Deretter bar det nedover mot Veenstranda, hvor May Sigrun Rusdal Fikke stod på post hvor ungene skulle lage et kors av fakkelbokser. Turen gikk videre på stien gjennom den mørke skogen. Da var det godt å komme frem til neste post hvor Vegard Fikke hadde tent opp bål som ungene kunne varme seg rundt. Her snakket barna om advent. Vi fortsatte oppover mot Rekstad hvor Arne Såstad dukket plutselig frem i mørket med en post der ungene skulle komme fram med stikkord som kunne brukes i kirkebønnen på søndagens gudstjeneste. Naturstien endte med siste post i kirken, hvor barna skulle lete fram noen symboler.

Kari Bjørgen kom så på besøk for å hjelpe til med å øve inn sanger og tekster til gudstjenesten. Barna var veldig flinke til å øve og tok villig på seg oppgaver. Etter en god økt, var det tid for frukt og lørdagsgodt. Vel over midnatt var det på tide å gå til ro. Det viste seg svært så vanskelig å få stillheten til å senke seg over kirkerommet. Etter en liten time, viste det seg nemlig at det var flere gjester i kirken - noen små mus pilte over gulvet, og da tok musejakten til. Den varte til neste morgen og det ble derfor for mange bare en liten høneblund, før frokost i kirkegården.

Etter frokost, var det tårntur, før gudstjenesteforberedelsene startet igjen. Det ble en fin gudstjeneste med flott innsats fra barna. Lystenning og tekstlesing gikk perfekt og det var ekstra gøy med hele tre barnedåper. Det hele ble avrundet med hyggelig kirkekaffe i nykirken, før vi dro hjem for å sove litt.

Her er noen bilder som Vegard har sendt oss:

Fakkelkors

Kari Bjørgen ved flygelet

Vi øver

Vi øver

Vi øver

Jan Erik Honningdal ved piano, Silje og Emma korer

Soveplass

Soveplass

Soveplass

Soveplass

God morgen

God morgen

God morgen

Frokost

Frokost

Frokost

Vi øver igjen

Siste forberedelser

Prosesjon, Tekstleser Trond Enemo fremst med prosesjonskorset

Prosesjon

Hele gjengen samlet

Anna og Isabell leser dåpsliturgien

Adelihn, Emilie og Sander ved døpefonten

Adelihn tenner dåpslys

Emilie tenner dåpslys

Sander tenner dåpslys

Visualisering av prekenteksten – Disipler fv Liv, Frida, Emilie, Isabell og Anna (skult). fh Håkon, Jonas og Malin

Håkon, Frida og Hedda leser kirkebønner

Forsiden >
Stange menighet / Stange sokn i Den norske Kirke - Org.nr. 976 987 799
Menighetsrådet i Stange menighet er ansvarlig for denne informasjonssiden.
Gudstjenestelisten er hentet fra Stange og Tangen menighetsblad.
Informasjonen om Stange kirkelige fellesråd er kopiert fra kirken.no.
Bildet av Stange kirke: © Nils-Kristian Møller
Denne siden ble opprettet 9. desember 2010.