Sjelden pilegrimskonsert i Stange kirke 21. mai kl 1800

Sofia Sahlin, kantor, fløytist og sanger kommer til Stange kirke og holder konsert søndag 21.mai. kl. 18.00. Forestillingen/konserten "Fra viking til helgen" er basert på Olav Haraldssons liv og sanger fra St.Olavsmessen skrevet på 1100 tallet.

Pilegrimleden til Trondheim, som går gjennom Stange, feirer i år 20 årsjubileum for gjenåpningen. Konserten er kommet i stand som en del av feiringen. Sofia Salin har gått pilgegrimleden gjennom sør- Sverige og har hatt konserter på de forskjellige stedene hun har vært innom. I denne konserten vil hun formidle noen av disse opplevelsene. Hun tar frem egne bilder fra den indre reisen, og tar publikum med på en åndelig pilegrimsreise akkompagnert av musikk fra middelalderen. I tillegg til St. Olav, nevner hun også helgener som Hellige Birgitta og Ingegerd Olofsdotter. Dette er musikk og sang som passer svært godt til vår middelalderkirke her i Stange.

Sofia Salin er klassisk musiker, og har spilt tverrfløyte i orkester som Radiosymfonikerne, Gøteborgsymfonikerne og Stockholms Filharmoniske orkester. Hun har også spilt kammermusikk, og er nå i tillegg sanger og kantor. Nå er hun i Norge og beriker oss med konserter i forbindelse med at vi feirer jubileum for gjenåpningen av Olavsleden gjennom Gudbrandsdalen. Sofia vil synge og spille, og har i tillegg med seg to musikere.

Det er Stange menighetsråd som står som arrangør av konserten. Inngangspenger kr. 150,- for å dekke utgifter til konserten.

Denne siden er opprettet 13. mai 2017.